Rucsacuri Militare – Sistemul de Prindere MOLLE

Rucsacul Militar cu Sistem MOLLE

Deoarece sistemul de prindere MOLLE („molly” se pronunta) este frecvent gasit pe rucsacuri militare, dar si pe vestele tactice, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa abordam mai in detaliu acest subiect si de ce acest sistem de prindere este foarte folosit astazi in echipamentele militare.

MOLLE este acronimul de la Modular Lightweight Load-Carrying Equipment, deci o traducere aproximativa in limba romana ar fi Sistem Modular de Prindere si Transport al Echipamentului.

Asa cum mentionam mai sus, MOLLE se gaseste frecvent pe rucsacurile militare si pe vestele tactice. Acest sistem de prindere se remarca prin usurinta cu care poate fi folosit, rezistenta si versatilitatea sa.

Sistemul MOLLE a fost gandit de catre Armata Americana pentru a usura viata soldatilor sai in ceea ce priveste volumul echipamentului individual pe care fiecare soldat trebuia sa-l care. Astfel, sistemul de prindere MOLLE s-a dovedit a fi cel mai eficient deoarece acesta face echipamentul cat mai compact si stabil oferind si libertate in miscari soldatului.

Dar cum recunoastem sistemul MOLLE pe echipamentul militar?

MOLLE este usor de recunoscut datorita chingilor de prindere pe orizontala care se gasesc pe supfrata frontala si laterala a acestui Rucsac Militar Assault de mai jos:

Rucsac Militar Assault - SIstem MOLLE

De asemenea, sistemul MOLLE este disponibil si-n varianta de Laser-Cut. Practic, acele chingi de prindere din varianta clasica de mai sus au fost inlocuite cu o membrana de poliester mult mai rezistenta, iar pe suprafata acesteia s-au taiat cu laserul acele orificii care se gasesc in poza de mai jos pentru modelul de Rucsac Militar Assault de Camuflaj AT-Digital.

 

 

Rucsac Militar Assault - SIstem MOLLE Laser-Cut

 

Folosindu-se de acest sistem versatil de prindere, soldatii, dar si civilii care doresc sa foloseasca in drumetii aceste rucsacuri militare pot atasa pe suprafata acestora buzunare aditionale care maresc capacitatea de transport al rucsacului.

Buzunar Aditional Rotund - Oliv

 

Nu in ultimul rand, vestele tactice dispun si ele de sistemul de prindere MOLLE, iar acesta se gaseste doar in varianta clasica pe toata suprafata vestei tactice. Datorita acestui lucru, soldatii sau agentii de paza isi pot atasa pe vesta diferite parti ale echipamentului: buzunare aditionale, incarcatoare, tocuri de pistol sau toc de spray paralizant, dar si alte accesorii de care au nevoie in misiunile lor.

Vesta Tactica MOLLE Light - Neagra

 

Cum se adauga echipamente aditionale pe un rucsac militar sau o vesta tactica cu sistem MOLLE?

Utilizarea sistemului MOLLE este foarte usoara. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tragi cu unul sau doua degete de buclele chingilor MOLLE pentru a crea spatiu suficient ca centura de prindere a echipamentului aditional sa intre in acea bucla, iar prinderea centurii sa se faca facil datorita capsei de inchidere care se afla pe aceasta.

In concluzie, cu siguranta sistemul de prindere MOLLE a usurat foarte mult activitatea soldatilor care se folosesc de acesta, iar MOLLE isi dovedeste in continuare calitatile sale de rezistenta la uzura, adaptabilitate si usurinta folosirii.

Noi iti recomandam cu incredere sa incerci pentru diferite activitati atat in oras, cat si in aer liber, cum ar fi o drumetie, un rucsac militar tactic pentru a te convinge singur de calitatea ridicata a acestuia, de confortul pe care il ofera, dar si spatiul generos de depozitare pe care il are.

Daca mai ai intrebari despre aceste produse, noi suntem aici sa te ajutam cu si mai multe detalii. Ne poti suna la 0770 965 063 sau ne poti scrie contact@iaguaros.ro. Te asteptam si pe paginile de Facebook si de Instagram ca sa fii la curent cu ultimele noutati.

 

Echipa iaguaros.ro